0%
BACKLİNK PAKETLERİNE ÖZEL %60 NET İNDİRİM!
Backlink

SEO’da Backlink Stratejisi Nasıl Yapılmalı?

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı 5 dakika okuma süresi
Backlinkdanismani

SEO’da Backlink, bir internet sitesine gelen bir adet bağlantı veya daha fazla bağlantıdır. Diğer bir deyişle, bir internet sitesi diğer bir internet sitesine bağlantı paylaşır ise buna verilen genel ad ‘’backlink nedir?’’ sorusunun cevabı olacaktır. Arama motorlarında daha fazla üst sıraya çıkabilmek ve genel otoriteyi arttırabilmek adına önemli bir sıralama faktörüdür.

Kaliteli, otoriter ve doğru bir şekilde yönlendirilmiş olan backlinkler, geliştirmek istediğiniz internet sitesi için katma değer katar. Dijital dünyada internet sitenizin daha üst sıralarda yer alabilmesini sağlayabilecek olan backlink, internet sitenizin varlığını artıracak ve güvenilirliğini oluşturacaktır.

Backlink Nedir?

 Backlink, internet siteleri için ücretli veya ücretsiz bir şekilde alınan bağlantılardır. Backlink’in internet sitenize daha fazla yarar sağlayabilmesi için alınan bağlantıların kalıcı ve kaliteli olması gerekir.

Google kendisini sürekli olarak yenilemektedir ve arama motoru standartlarını geliştirmektedir. Bununla birlikte sıralamalarda yer alabilmek geçmiş yıllara göre çok daha zorludur. Sıralamalarda yükselebilmek adına diğer bir internet sitesinden kendi internet sitenize ücretli veya ücretsiz bir şekilde alınan bağlantılar, arama motorlarının sıralama faktörü içerisinde yer alırlar.

Backlink Ne Kadar Önemli?

Backlink, yüksek otorite kaynaklar ve güvenilir internet siteleri üzerinden kendi internet sitenize verildiğinde arama motoru sıralama sonucu kriterlerini karşılaşırsınız ve buna bağlı olarak anahtar kelimeleriniz sıralamalarda yükseliş yakalar. Sıralamada yükselebilmek için sıralama faktörlerinden sadece bir tanesi olan backlink, kötü bir kaliteye sahipse ve uygunsuz bir şekilde internet sitenize verildiyse sıralamalarınız olumsuz olarak etkilenebilir.

Backlink, internet sitesi için mutlak surette alınması gereken bağlantılardır. Fakat backlink yapısını internet sitenize oluştururken sabırlı olmanız önemlidir. Kaliteli backlink sayısını arttırabilmek zordur ve sıralamalarınızı bu backlinklere bağlı olarak yükseltebilmekte bir hayli sabır gerektirir.

Backlink stratejinizi sürekli olarak güncellemelisiniz ve ihtiyacınız olan backlink yapısını doğru bir şekilde tedarik etmelisiniz.

SEO’da Backlink Stratejisi Nasıl Yapılır?

Backlink’in Türkçe karşılığı ‘’Geri bağlantı’’ olarak adlandırılmaktadır. Bir diğer internet sitesinden kendi internet sitenize verilen bağlantıları ifade ederken oluşturduğunuz geri bağlantıların düzgün kurulması, hedef kelimeyi tam işaretlemesi ve doğal bir şekilde yönlendirilmesi önemlidir.

SEO Backlink çalışması yaptınız ve yaptığınız çalışmanın verim alıp almadığını görüntülemek için kullanabileceğiniz en iyi araç Google’ın resmi aracı olan Search Console’dur.

Backlink stratejisi oluştururken dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda listeledik:

  • Kaliteli backlinkler almalısınız.
  • Otoriter backlinkler almalısınız.
  • Doğru backlinkler almalısınız.
  • Doğal backlinkler almalısınız.

Kaliteli Backlink Nasıl Alınır?

Kaliteli backlink olarak nitelendirilen backlink türü, hedef kitlenizle doğrudan uyuşan backlink türleridir. Bu tür bağlantıları internet sitenize dahil ederek internet sitenizin otoritesini arttırabilir ve sıralamalarda daha kolay bir şekilde yükselme şansı elde edebilirsiniz. 

BENZER YAZILAR

Bunlar da
ilginizi çekebilir.

Her hafta, website sahipleri için optimizasyon ve iyileştirmeyle ilgili bildiklerimizi paylaşıyoruz.

E-bültene abone olun

Backlink Fiyatları Ne Kadar?

Backlink, bir internet sitesinden diğer bir internet sitesine verilen bağlantının adıdır. Backlink ..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
4 dakika okuma süresi

SEO’da En Çok Yapılan Yönlendirme Hataları

İnternet siteleri için yönlendirmeler hayati önem taşımaktadır. SEO’nun temel arama motoru optimiza..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
4 dakika okuma süresi

Backlink Nedir? Ne İşe Yarar?

Backlink, bir internet sitesinden diğer bir internet sitesine verilen bağlantının adıdır. Türkçe ka..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
13 dakika okuma süresi

Hamle sırası sizde!

Hadi Başlayalım

Binlerce kez başarıyla kanıtlanmış
SEO desteğine mi ihtiyacınız var?

Hadi hepimizin aşık olacağı Premium
Backlink’e sahip internet sitesini yapalım.

Binlerce kez başarıyla kanıtlanmış SEO desteğine mi ihtiyacınız var?

Hadi hepimizin aşık olacağı Premium Backlink’e sahip internet sitesini yapalım.

Şimdi Başlayın
Daha iyi bir deneyim için izninizi istiyoruz!

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.