0%
BACKLİNK PAKETLERİNE ÖZEL %60 NET İNDİRİM!
SEO & Dijital Pazarlama

SEO Araçları – Uzmanların Kullandığı Araçlar

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı 10 dakika okuma süresi
Backlinkdanismani

SEO araçları, SEO tekniklerini herhangi bir internet sitesi üzerinde deneyimlerken oldukça yararlı olan araçlardan ibarettir. Bu araçlar ile birlikte SEO’yu daha efektif bir şekilde oluşturabilir ve performansı daha üst düzeyde arttırabilirsiniz. Ücretli SEO araçları ve ücretsiz SEO araçları olarak farklı özelliklerde olan araçların tanıtımını yaptık.

Birden fazla SEO aracı bulunmaktadır. Her SEO aracı kendine özgü özellikleri ile SEO’yu daha iyi halde sürdürmenizi sağlar. Fakat SEO araçlarını kullanmaya başlamadan önce aracın hangi amaca hizmet ettiğini, neler yapabileceğinizi ve nasıl sonuç alabileceğinizi iyi bir şekilde bilmek gerekir. Araçlar genel olarak hataları tespit etmenizi sağlar ama çözmenize yardımcı olmaz.

SEO Araçları Nedir?

SEO, 3 ana daldan oluşan bir çalışmadır. İçerisinde site içi optimizasyon, site dışı optimizasyon ve teknik SEO yer almaktadır. Her bir optimizasyon için farklı özellikler ve araçlar kullanılarak internet sitesi daha optimize halde yayın hayatına devam eder.

Site içi, dışı ve teknik SEO için kullanılabilecek ücretli ve ücretsiz SEO araçlarını kullanarak daha hızlı, daha fazla kullanıcıyı deneyimine sahip gelişmiş bir internet sitesi oluşturabilirsiniz. Arama motoru optimizasyonunda hız ve kullanıcı deneyimi organik trafiğinizi arttırabilmenizdeki en önemli olaylardan bir tanesidir.

Arama motorlarının, arama sonuçları üzerinde internet sitesinin üst sıralarda yer alabilmesi için birden fazla kriteri bulunur. Kriterleri tamamlayarak ve geliştirerek internet sitesi anahtar kelimelerinde daha üst sıralamalarda yer alabilir. Arama motorlarının sunmuş olduğu kriterleri tespit edebilmek için SEO araçlarından fayda alınabilir.

SEO Araçları Listesi

Kullanılabilecek sayısız SEO aracı bulunmaktadır. Her araç kendine özgü özellikler ile internet sitesi üzerindeki hatayı tespit etmenizi sağlar fakat herhangi bir çözüm sunmaz. Yani hatayı tespit ederler fakat internet sitenizde hatanın çözümünü sağlayacak olan yine sizler olacaksınız.

Her SEO aracı hata tespit etmek için kullanılmaz. Bazıları SEO sorunlarını, SEO uyarılarını ve SEO fırsatlarını paylaşır.

Kullanılabilecek SEO araçları:

  • SEO Sözlüğü
  • Teknik SEO Kontrol Listesi
  • Dijital Pazarlama Araçları
  • DA PA Sorgulama
  • Whois Sorgulama
  • SSL Sorgulama
  • Indeks Kontrol
  • Domain Yaşı Sorgulama
  • WordPress Tema Bulucu
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Google PageSpeed Insights
  • Screaming Frog
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Moz
  • BuzzSumo
  • Majestic SEO
  • HARO
  • SurferSEO
  • Chat GPT
  • SimilarWeb
  • SpyFu
  • KWFinder

SEO Sözlüğü

SEO sözlüğü sayesinde SEO terimlerini yakından inceleyebilirsiniz. Black Hat SEO veya White Hat SEO ne demek? Bilmiyorsanız SEO sözlüğü sayesinde öğrenebilirsiniz. Daha bir çok SEO terimini içerisinde barındıran sözlük ile birlikte hem terimleri öğrenebilir hem de nasıl uygulamalı bir şekilde kullanabileceğinizi deneyimleyebilirsiniz.

SEO Sözlüğü: https://backlinkdanismani.com/seo-sozlugu 

Teknik SEO Kontrol Listesi

Teknik SEO, SEO’nun 3 ana dalından bir tanesidir. Site içi ve dışı optimizasyondan önce gelen teknik SEO mutlak surette en iyi optimizasyonla tamamlanılarak ziyaretçiye daha hızlı açılır bir site sunumu yapılmalıdır. Teknik SEO daha çok sunucu üzerinden halledilebilecek işleri kapsayacaktır.

Teknik SEO içerisinde sunucu optimizasyonu, veri tabanı optimizasyonu gibi daha zor ve profesyonel bir şekilde yapılabilecek olan SEO denetimleri yer alır. TTFB değerinin daha az sürede olması, daha hızlı açılır sayfalara sahip olmak, sayfalar arası geçişin daha hızlı olması gibi etkenlerin doğru bir şekilde yapılandırılabilmesi için Teknik SEO’dan fayda alınabilir.

Teknik SEO Kontrol Listesi: https://backlinkdanismani.com/teknik-seo 

Dijital Pazarlama Araçları

Dijital dünyamızda her geçen gün yeni bir özelliğe daha tanıklık ediyoruz. Birbirinden farklı özellikler ile donatılan dijital pazarlama araçları, dijital dünyadaki işlerimizi daha kolay hale getirmekle görevlidirler. SEO için yine kullanabileceğiniz çok farklı araçlar bulunmaktadır. Araçlar ile birlikte SEO’yu daha iyi hale getirebilirsiniz ve çok daha fazla donanıma sahip internet sitesine sahip olabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Araçları: https://backlinkdanismani.com/dijital-pazarlama-araclari 

DA PA Sorgulama

Moz tarafından geliştirilen DA ve PA değerleri, alan adının otoritesini ve alt sayfanın otoritesini belirler. Bir tür metrik olan bu değerler, Google tarafından baz alınmıyor olsa da internet sitesi sahipleri tarafından dikkate alınır. Çünkü alan adı otoritesi, bir internet sitesinin ne kadar kaliteli backlink’e sahip olduğunu, hit bakımından ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkartabilir değerlerdir. Fakat dediğimiz gibi Google tarafından kullanılmaz ve Google için hiçbir anlamı yoktur.

DA PA Sorgulama: https://backlinkdanismani.com/da-pa-sorgulama 

Whois Sorgulama

Eğer bir alan adına sahipseniz Whois sorgulama yaparak alan adınızın sizin üzerinize kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Veya rakibiniz hakkında bilgi toplamak için Whois sorgulama araçlarını yine kullanabilirsiniz.

Whois Sorgulama: https://backlinkdanismani.com/whois 

SSL Sorgulama

http bağlantılar artık eskide kaldı ve kullanılmıyor. HTTPS bağlantıya sahip olmayan internet siteleri ise arama motorlarında daha düşük konumlarda yer alıyorlar. Bir tür sıralama faktörü olan HTTPS bağlantının internet sitesinde bulunup bulunmadığını kontrol etmek için SSL sorgulama aracını kullanabilirsiniz.

SSL Sorgulama: https://backlinkdanismani.com/ssl-sorgulama 

Indeks Kontrol Aracı

İçeriğinizin Google’da yer alıp almadığını analiz etmek için kullanabileceğiniz gelişmiş bir araçtır.

Indeks Kontrol: https://backlinkdanismani.com/indeks-sorgulama 

WordPress Tema Bulucu

İnternette dolaşırken herhangi bir WordPress alt yapısına sahip bir internet sitesi ile karşı karşıya geldiniz ve temasını oldukça beğendiniz. Beğendiğiniz temayı hızlıca bulabilmek için WordPress tema bulucuyu kullanabilirsiniz.

WordPress Tema Bulucu: https://backlinkdanismani.com/wordpress-tema-bul 

Google Analytics ve Google Search Console gibi araçlardan da faydalanarak daha efektif bir şekilde SEO'yu deneyimleyebilirsiniz. Performans raporları, kullanıcıyı deneyimi gibi faktörleri ele alarak internet sitenizin sıralamalarını verimlendirebilirsiniz.

BENZER YAZILAR

Bunlar da
ilginizi çekebilir.

Her hafta, website sahipleri için optimizasyon ve iyileştirmeyle ilgili bildiklerimizi paylaşıyoruz.

E-bültene abone olun

Backlink Nedir? Ne İşe Yarar?

Backlink, bir internet sitesinden diğer bir internet sitesine verilen bağlantının adıdır. Türkçe ka..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
13 dakika okuma süresi

SEO’da Backlink Stratejisi Nasıl Yapılmalı?

SEO’da Backlink, bir internet sitesine gelen bir adet bağlantı veya daha fazla bağlantıdır. Diğer b..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
5 dakika okuma süresi

Search Console Regex Kullanımı

Google internet sitenizin arama motoru performansını görebilmeniz ve daha fazla performansa dayalı ..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
2 dakika okuma süresi

Hamle sırası sizde!

Hadi Başlayalım

Binlerce kez başarıyla kanıtlanmış
SEO desteğine mi ihtiyacınız var?

Hadi hepimizin aşık olacağı Premium
Backlink’e sahip internet sitesini yapalım.

Binlerce kez başarıyla kanıtlanmış SEO desteğine mi ihtiyacınız var?

Hadi hepimizin aşık olacağı Premium Backlink’e sahip internet sitesini yapalım.

Şimdi Başlayın
Daha iyi bir deneyim için izninizi istiyoruz!

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.