0%
BACKLİNK PAKETLERİNE ÖZEL %60 NET İNDİRİM!
SEO & Dijital Pazarlama

Core Update Nedir? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı 8 dakika okuma süresi
Backlinkdanismani

Google, 2023 yılında 5 farklı geniş çaplı çekirdek güncelleme ile arama motoru güncellemelerini tamamlayarak yılı kapattı. Peki, Core Update güncellemeleri sonrası nasıl bir rehbere sahip olmalıyız? Neler yapmalıyız? Ve güncelleme sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Core Update Nedir?

Google Core Update, Google’ın arama motoru sonuçları üzerinde çeşitli ve önemli değişiklikleri amaçlar. Her yıl, yılda birkaç kez yapılan bu güncelleme ile birlikte arama sonuçları kalitesinin arttırılması hedeflenir. Google tarafından yapılan Core Update güncellemesi sonrasında internet siteleri sıralamalarda dalgalanmaya uğrar ve organik trafik kaybı yaşayabilirler.

Google, Core Update güncellemesini duyurduktan sonra Google’ın amacı her zaman Google’ı ziyaret eden kullanıcının aradığı bilgiye daha kolay ulaşabilmesini sağlayabilmek olmuştur. Google, kullanıcılarının her zaman doğru bilgiye doğru bir şekilde ulaşmasını sağlamak ve kullanıcı deneyimini arttırmak için çaba göstermektedir. Algoritma güncellemeleri ile birlikte arama niyetleri temizlenir ve yüksek kaliteli içeriğe sahip olan içerikler ödüllendirilir. Düşük kaliteye sahip içerikler ise filtreleme ile dalgalanma yaşayarak sıralamada negatif yönlü hareket ederler. Yapılan algoritma güncellemeleri her seferinde farklı bir sıralama kriterini ortaya çıkartabilir ve yeni standartlarda internet sitelerini geliştirilmesi anlamını taşıyabilir.

Google, Core Update ve benzeri olan algoritma güncellemeleri duyurmadan web yöneticileri ve içerik üreticileri için kapsamlı rehber paylaşmaktadır. Paylaştığı rehberlerin içerisinde içerik kalitesinin ne olması gerektiği, kullanıcı deneyimi için neler yapılabileceği ve bir internet sitesinin neye ihtiyaç duyabileceği gibi bilgilere yer verir. Fakat her ne kadar güncelleme öncesi kapsamlı rehber paylaşılıyor olsa da kesin olarak neyin değiştirildiğini bilebilmek zor bir durumdur. Google, diğer arama motorlarıyla rekabet halinde olması nedeniyle kendi algoritmasını paylaşmamaktadır. Sıralamalarda ön plana çıkabilmek için Google’ın güncellemeler öncesi sunmuş olduğu kapsamlı rehberlerden yola çıkarak internet sitesini geliştirmek önemlidir.

Core Update’nin Amacı Nedir?

Google tarafından oluşturulan Core Update, Google’ı kullanan kullanıcıların daha doğru arama motoru sonuçlarına ulaşabilmesi ve kullanıcı deneyimini iyileştirmekten ibarettir. Bundan dolayı Core Update’leri temel hedefler olarak ele aldığımızda genel olarak hedeflenilen sonuçları paylaştık.

  • Kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek
  • Yüksek kaliteli içeriği ödüllendirmek
  • Spam ve düşük kaliteli içeriği azaltmak
  • Algoritma sonuçlarına göre internet sitesini geliştirmek

Core Update Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Core Update yapıldıktan sonra internet sitesi sahipleri olumlu veya olumsuz sonuçlar aldığında neler yapabileceklerini bilmemektelerdir. Bundan dolayı eğer bir internet sitesine sahipseniz veya bir SEO uzmanıysanız aşağıdaki adımlardan güncellemeler sonrası yararlanabilirsiniz.

  • Güncelleme yapılan dönemdeki performansını analiz edin.
  • Google arama sonuçları kriterlerini yeniden gözden geçirin.
  • İçerik kalitesini E – E – A – T’ye göre düzenleyin.
  • Teknik SEO kurallarına yeniden dikkat edin.
  • Kullanıcı geri bildirimlerini göz ardı etmeyin.

Core Update yapıldıktan sonra internet sitenize köklü bir değişiklik yapmanız olumsuz sonuçlar doğurabilir. Güncelleme duyurulduktan sonra ve bitirildikten sonra tam ve net bir şekilde arama sonuçlarının ortaya çıkartılması en az 1 hafta sürmektedir. Bundan dolayı net veriler görülmeden önce 1 hafta bekleyerek sonuçlara müdahale etmeniz daha doğrudur. Güncelleme öncesi ve sonrası internet siteniz için her zaman Google yönergelerine uygun bir internet sitesi oluşturmanız önemlidir.

Google Güncellemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google diğer arama motorlarıyla birlikte rekabet yaşaması dolayısıyla algoritma verilerini paylaşmamaktadır. Bundan dolayı Google’ın getirmiş olduğu her güncelleme sonrasında veya öncesinde bir belirsizlik oluştuğu için süreci yönetebilmek çok zordur. Süreç içerisinde internet siteniz için sitenizin genel durumu, gelecek hedefleri ve geçmişteki olası hatalarını ele alarak süreci yönetmek daha istikrarlı bir sürece neden olacaktır.

Google güncellemeleri ortaya çıktığında aşağıdaki maddeli notları kaydedebilirsiniz veya yöneticinizle paylaşabilirsiniz:

  • Güncelleme tarihi ve Google duyuru linki
  • Google’ın yılda bir kez benzeri güncellemeleri yaptığına dair bir ifade
  • Güncellemenin ne kadar süreceği
  • İnternet sitesinin güncellemelere son 2 güncelleme içerisinde nasıl bir tepki verdiği
  • Güncelleme dönemi içerisinde yapılan çalışmalar
  • Güncelleme dönemi öncesi yapılan çalışmalar

Google Güncellemeleri Nereden Takip Edilir?

Güncellemeleri takip edebileceğiniz ve yeni haberlerin paylaşıldığı resmi Google bağlantıları mevcuttur. Bu bağlantılar sırasıyla:

  • Search Console
  • Google Webmaster Blog
  • Google Sosyal Medya Hesapları ve SEO toplulukları

BENZER YAZILAR

Bunlar da
ilginizi çekebilir.

Her hafta, website sahipleri için optimizasyon ve iyileştirmeyle ilgili bildiklerimizi paylaşıyoruz.

E-bültene abone olun

17 Farklı Backlink Sorgulama Aracı (Ücretsizler Dahil)

Backlink stratejisi ve backlink sorgulama araçları hakkında çok fazla araç ile birlikte bilgi var. ..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
6 dakika okuma süresi

SEO’da En Çok Yapılan Yönlendirme Hataları

İnternet siteleri için yönlendirmeler hayati önem taşımaktadır. SEO’nun temel arama motoru optimiza..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
4 dakika okuma süresi

SEO’da Backlink Stratejisi Nasıl Yapılmalı?

SEO’da Backlink, bir internet sitesine gelen bir adet bağlantı veya daha fazla bağlantıdır. Diğer b..

Backlinkdanismani Backlink Danışmanı
5 dakika okuma süresi

Hamle sırası sizde!

Hadi Başlayalım

Binlerce kez başarıyla kanıtlanmış
SEO desteğine mi ihtiyacınız var?

Hadi hepimizin aşık olacağı Premium
Backlink’e sahip internet sitesini yapalım.

Binlerce kez başarıyla kanıtlanmış SEO desteğine mi ihtiyacınız var?

Hadi hepimizin aşık olacağı Premium Backlink’e sahip internet sitesini yapalım.

Şimdi Başlayın
Daha iyi bir deneyim için izninizi istiyoruz!

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.